کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دیدار اعضای ستاد برگزاری همایش بین‌المللی دکترین مهدویت با ریاست دانشگاه جامع امام حسین دکتر سردار حسنی آهنگر و بازدید ایشان از موسسه آینده روشن

گزارش بیستمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت

27 دی 1403 ساعت 9:10

گزارش بیستمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت؛ دیدار اعضای ستاد برگزاری همایش بین‌المللی دکترین مهدویت با ریاست دانشگاه جامع امام حسین دکتر سردار حسنی آهنگر و بازدید ایشان از موسسه آینده روشن


سردار حسنی آهنگر رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) ضمن تقدیر و تشکر از دست اندرکاران موسسه آینده روشن به جهت اختصاص فرصت به دانشگاه امام حسین (ع) جهت ارائه مطالب بیان داشت: بحث ما بر سر پیشروندگی و پیشبرندگی انقلاب اسلامی در عصر هوش مصنوعی بر اساس منظومه فکری مقام معظم رهبری چگونه است؟ پیشروندگی یعنی ساخت درون و پیشبرندگی یعنی لوکوموتیو شدن برای کشورهای دیگر.
ابتدائاً باید ببینیم مسئله انقلاب اسلامی از منظر مقام معظم رهبری و امام خمینی (ره) چیست؟ امام خمینی در یکی از جملاتشان می فرمایند: انقلاب اسلامی محدود به ایران نیست و نقطه شروع انقلاب جهانی حضرت حجت (عج) است و مسئولین ما اگر لحظه ای بخواهند از این آرمان بلند عدول کنند، دچار خیانت سهمگینی شده اند و هدف بزرگ انقلاب اسلامی ایجاد حکومت جهانی اسلام است.
چین با این عظمتی که دارد، هنوز در تابعیت شوروی و کمونیست است و ایده و گفتمان جدیدی ندارد و کشورهای اروپایی نیز نماد تمدن غرب هستند و انقلاب اسلامی با تز فکری مرحوم امام یک گفتمان جدیدی بر اساس حکمرانی ولایت فقیه را به دنیا عرضه نمود. مرحوم امام در وصیت نامه خودش دقیقا همین مطلب را بیان میکند و میفرماید: ما دنبال این هستیم که یک دولت اسلامی شکل دهیم با جمهوری های مستقل و آزاد. نتیجتاً مرحوم امام قائل است که مسئله انقلاب اسلامی این است که ما باید حکومت جهانی اسلام را برای زمینه سازی ظهور حضرت حجت (عج) شکل بدهیم.
مقام معظم رهبری در این خصوص می فرماید: یک هندسه سیاسی در دنیا در حال شکل گرفتن است و نظم جهان در حال تغییر است و مسئله ما این است که باید فکر کنیم و ببینیم در این تحولات و نظم جدید، ما در کجا هستیم؟
برای پاسخ به این مسئله ما باید ابتدا هندسه نظم نوین را بررسی کنیم و وقتی بررسی می کنیم می بینیم در هندسه نظم نوین، بحث های: ژئوپولتیک (موقعیت جغرافیایی)، اقتصادی، امنیتی، هویتی، از بحث های مهم و مولفه های قدرت هستند که هندسه قدرت را تشکیل می دهند و پایه همه این مباحث، علم و فناوری (نوظهور برتر ساز یا اقتدار آفرین) است که هم اکنون این عرصه را هوش مصنوعی دارد مدیریت می کند و اداره جهان قرار است به وسیله هوش مصنوعی صورت بگیرد و به همین خاطر حضرت آقا فرمودند که ما باید در عرصه هوش مصنوعی در میان ده کشور برتر جهان باشیم.
به عنوان خلاصه می توان گفت تمدنی که برای آینده جهان دارد صورت میگیرد، تمدن مبتنی بر هوش مصنوعی است. به عبارت ساده تر یعنی حکمرانی در همه ابعاد آن اعمّ از نظامی، آموزشی، اجتماعی و ... دارد هوشمند می شود. تعبیر سردار سلامی در خصوص هوش مصنوعی این است: عرصه هوش مصنوعی، یک رزمگاه جدید است.
حال برای عملیاتی نمودن صحبت های مقام معظم رهبری باید چه کرد؟ در کشور ما یک نگاه فنّی مهندسی به هوش مصنوعی وجود دارد در حالیکه باید نگاه راهبردی به آن داشت. یعنی راهبردها و برنامه های دشمن را ببینیم چیست و جایگاه خودمان را هم پیدا کنیم. برای همین یک برنامه راهبردی عملیاتی تدریجی افزایشی نیاز داریم با یک نگاشت در سطح ملی و بین المللی، که همین موضوع یکی از نقاط ضعف ماست.
در خصوص شناخت و تعریف خود هوش مصنوعی باید گفت که یک پدیده ای مثل انسان است که منطقی فکر میکند و منطقی عمل میکند. که در این عمل کردن منطقی، یادگیری، آموزش و خود اصلاحی و غیره هست که این موارد را باید به این ماشین هوش مصنوعی یاد داد و آن را مجبور به کارهایی کنیم که تا الآن انسان انجام می داده است.
سوال دیگر این است که چرا مقام معظم رهبری فرمودند که باید در حوزه هوش مصنوعی در بین ده کشور برتر جهان باشیم؟ چون هوش مصنوعی هم اکنون به یکی از مولفه های قدرت تبدیل شده است و به عبارت دیگر آن چیزی که باعث شد کشورها به کشورهای جهان اول و کشورهای جهان سوم تقسیم شوند، دانش و فناوری بود یعنی شکاف فناوری باعث ایجاد یکسری کشورهای پیشرو و یکسری کشورهای پیرو شده است. الآن آن پدیده و فناوری که کشورها را دو دسته میکند، هوش مصنوعی است و به همین خاطر حضرت آقا فرمود که باید بین ده کشور برتر در عرصه هوش مصنوعی باشیم تا در آینده جزء کشورهای پیشرو باشیم نه کشورهای پیرو. چون هم اکنون دارندگان هوش مصنوعی، محدودیت هایی برای سایر کشورها دارند قائل می شوند که اگر ما جزء کشورهای برتر در حوزه هوش مصنوعی باشیم، دیگر آن محدودیت ها را نداریم.
کشوری که هم اکنون در حوزه هوش مصنوعی برتر است، آمریکاست و کشور بعدی چین است که چین مدعی است در سال 2049 قدرت بلا منازع دنیا خواهد بود. کشور بعدی روسیه است و بعدش اتحادیه اروپا است (که بیشتر روی حقوق هوش مصنوعی کار کرده اند)، کشورهای بعدی کشورهایی هستند که روی هوش مصنوعی سرمایه گذاری کلان کرده اند مثل عربستان و ترکیه و ... که میتوانند در حوزه هوش مصنوعی حرفی برای گفتن داشته باشند.
 برنامه آمریکا بیشتر روی دانشگاه ها می باشد و مدعی است که باید بهترین اساتید جهان در عرصه هوش مصنوعی در دانشگاه های آمریکا باشند تا بتواند اقتدار خودش را حفظ کند. اما برنامه چین فرق دارد و چین بیشتر فعالیت و تمرکزش روی پیش دبستانی، دبستان، راهنمایی، دبیرستان و دانشگاه است و دارد به سمتی میرود که بتواند نسل نخبه جدیدی در حوزه هوش مصنوعی به وجود بیاورد. به عبارتی دنبال این هستند که 500 استاد، 5000 دانشجو دکتری در عرصه هوش مصنوعی و 5000 دانشجوی دکتری هوش مصنوعی که بتواند هوش مصنوعی را در حوزه های مختلف به کار بگیرد را تربیت نماید. یکی از نقاط قوت چین این است که داده های زیادی برای هوش مصنوعی دارد چون بیشترین جمعیت دنیا را دارد و همین میتواند داده زیادی را تولید نماید (هر نفر در چین اگر یک داده تولید کند، می شود یک میلیارد و چهارصد و خورده ای میلیون داده) و وقتی داده های زیادی به هوش مصنوعی وارد نمایید، طبیعتاً خروجی بهتری خواهد داشت.
کشور روسیه از لحاظ دانش و فناوری مقداری عقب تر است و سیاستمداران روسیه این را فهمیده اند اما اولویت خود را روی هوشمند سازی سلاح هایش گذاشته است و اعتقادش این است که نقطه قوتش تا الآن سلاح هایش بوده است و این موفقیت راهبردی را نباید از دست بدهد تا در باشگاه کشورهای پیشرو جا داشته باشد و عقب نماند.
اتحادیه اروپا (مخصوصاً آلمان) بیشتر روی رباتیک سازی هوش مصنوعی تمرکز کرده اند یعنی میخواهند انسان را از رده کارهای روزمره خارج کنند.
بیشترین سرمایه گذاری در حوزه هوش مصنوعی را هم عربستان داشته است که بیست میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده است.
کشور خودمان تقریبا میتوان گفت که در اول راه است.
هوش مصنوعی قرار است مثل یک انسان عمل کند و هر داده ای به او بدهیم مطابق آن داده ها تصمیم میگیرد. اگر داده فقهی بدهید، تصمیم فقهی برای شما میگیرد. اگر داده هوا فضا بدهید، تصمیم مرتبط میگیرد و همینطور داده های دیگر. الآن دنیا دارد یکسری داده هایی به ماشین هوش مصنوعی میدهد که خیلی هماهنگ با مسلک و دین ما نیست (مثل طفلی که دارد در بلاد کفر بزرگ می شود) و برای همین حضرت آقا فرمودند که ما باید در عرصه هوش مصنوعی در زمره کشورهای برتر باشیم.
در خود دانشگاه جامع امام حسین (ع) ما یکسری کارهایی در رابطه با هوش مصنوعی انجام دادیم. مثل راه اندازی اولین دانشکده پژوهشکده هوش مصنوعی در دانشگاه، تولید یک سند هوش مصنوعی برای سپاه، آزمایشگاه علوم و فناوری های شناختی، حوزه آزمایشگاه هوش اشیاء و رباتیک، راه اندازی پارک علم و فناوری که یکی از شهرک های آن شهرک علمی تحقیقاتی هوش مصنوعی است.
ناگفته نماند که در حوزه مهدویت، مجموعه شما میتواند دانشکده هوش مصنوعی ما را در ایجاده داده های مهدوی یاری نماید که این امر مستلزم بازدید شما از دانشکده ما می باشد که در آنجا ما نقشه راه کلی هوش مصنوعی را درست کرده ایم که جایگاه هر کس در آن مشخص است. ضمن اینکه ما یک همایش بین المللی هوش مصنوعی برگزار می کنیم که مجموعه آینده روشن می تواند در آن همایش، یک پنل را در اختیار بگیرد و مدیریت کند.

1403/08/19
کانال همایش بین المللی دکترین مهدویت


کد مطلب: 1534

آدرس مطلب :
https://www.ayandehroshan.ir/news/1534/دیدار-اعضای-ستاد-برگزاری-همایش-بین-المللی-دکترین-مهدویت-ریاست-دانشگاه-جامع-امام-حسین-دکتر-سردار-حسنی-آهنگر-بازدید-ایشان-موسسه-آینده-روشن

آینده روشن
  https://www.ayandehroshan.ir