اعضای هیات علمی هفتمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت، با حجت الاسلام والمسلمین سید محمد سعیدی، تولیت آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) دیدار و گفتگو کردند.
هفتمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت روزهای ۲۳ و ۲۴ تیر ماه امسال برگزار میشود
دیدار اعضای همایش بینالمللی دکترین مهدویت با تولیت حرم مطهر حضرت معصومه(س)
خبرگزاری آينده روشن , 4 مرداد 1390 ساعت 9:27
اعضای هیات علمی هفتمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت، با حجت الاسلام والمسلمین سید محمد سعیدی، تولیت آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش آینده روشن، در ابتدای این دیدار، دبیر همایش بین المللی دکترین مهدویت به ذکر فعالیت های صورت گرفته در موسسه آینده روشن (پژوهشکده مهدویت) پرداخت و گزارشی از برنامه های هفتمین دوره این همایش ارایه داد.
حجت الاسلام والمسلمین سید مسعود پورسیدآقایی گفت: یکی از فعالیت های برجسته موسسه آینده روشن، برگزاری هر ساله همایش بین المللی دکترین مهدویت است، این همایش همه ساله در نیمه شعبان، با شرکت اندیشمندان و محققان داخلی و خارجی و با سخنرانی شخصیت های کشوری و بین المللی در عالی ترین سطح برگزار می شود، انتشار مجموعه مقالات و سخنرانی ها و خبرنامه از دیگر فعالیت های دبیرخانه همایش بین المللی دکترین مهدویت است.
پورسیدآقایی اظهار داشت: هفتمین همایش بین المللی دکترین مهدویت روزهای ۲۳ و ۲۴ تیرماه سال جاری (مصادف با ۱۲ و ۱۳ شعبان المعظم) در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما (تهران، بزرگراه شهید چمران) توسط موسسه آینده روشن (پِژوهشکده مهدویت) برگزار میشود.
دبیر همایش بینالمللی دکترین مهدویت با اشاره به این کلام مقام معظم رهبری (دامت برکاته) که میفرمایند: «امروز رسانهها در دنیا فکر، فرهنگ، رفتار و در حقیقت هویت فرهنگی انسان ها را القا می کنند و تعیین کننده هستند.»، اظهار داشت: مؤسسۀ آیندۀ روشن (پژوهشکده مهدویّت) بعنوان نهادی حوزوی با توجه به ضرورت زمینه سازی و تحقق جامعه منتظر، اهمیت فرهنگ و نقش خطیر رسانه در فرهنگسازی و ایجاد جامعه زمینه ساز، موضوع هفتمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت را به «راهبردها و راهکارهای رسانه زمینه ساز» اختصاص داده است.
پورسیدآقایی افزود: از این رو از همه فرهیختگان و اندیشمندان داخلی و خارجی دعوت میشود، ما را در این امر حیاتی با ارایه مقالات ارزشمند یاری رسانند.
رییس موسسه آینده روشن، محورهای این همایش را سه مورد عنوان کرد و افزود: محور اول این همایش با موضوع زمینه سازی به بحث در مورد زمینه سازی رسالت منتظران، موانع و آسیبهای زمینه سازی، ولایت فقیه و زمینه سازی، نقش حوزه و دانشگاه در زمینه سازی و شاخصهای فرهنگی جامعه و حکومت زمینه ساز میپردازد.
وی ادامه داد: محور دوم نیز در موضوع رسانه و زمینه سازی مباحثی در مورد رسانه و فرهنگ، ظرفیتها و محدودیت های رسانه، موانع و آسیب های رسانه، غرب، رسانه و زمینه سازی، مبانی، اهداف و شاخصهای رسانه زمینه ساز و کارکردهای رسانه زمینه ساز را مطرح میکند.
دبیر همایش بین المللی دکترین مهدویت با اشاره به اینکه محور سوم این همایش با موضوع راهبردها و راهکارهای رسانه زمینه ساز است، گفت: راهبردها و راهکارهای رسانه برای ایجاد جامعه زمینه ساز، راهبردها و راهکارهای رسانه زمینه ساز در مواجهه با جنگ نرم، راهبردها و راهکارهای رسانه زمینه ساز در مقابله با آسیب های فرهنگی مباحثی است که پژوهشگران میتوانند در این بخش به تحقیق و ارایه مقاله در مورد آن بپردازند.
مهلت پژوهشگران برای ارسال مقالات خود به این همایش تا تاریخ 31 خرداد ماه تمدید شده است، همچنین پژوهشگران میتوانند برای کسب اطلاع بیشتر در قم با تلفن ۷۸۳۳۷۱۴ با پیش شماره ۰۲۵۱ تماس بگیرند و یا به پایگاه اطلاع رسانی این همایش به نشانی www.mahdaviat-conference.com مراجعه و یا با رایانامه (ایمیل) maqaleh@brightfuture.ir مکاتبه کنند.
علاقه مندان برای شرکت در این همایش میتوانند آثار خود را به نشانی دبیرخانه دایمی همایش واقع در قم، خیابان شهدا، کوچه ۲۵، پلاک ۲۷، ساختمان شماره دو موسسه آینده روشن (پژوهشکده مهدویت)، دبیرخانه دایمی همایش بین المللی دکترین مهدویت ارسال کنند.
همچنین، پژوهشگران مهدوی برای کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از مقالات دوره های قبل این همایش می توانند از تارنمای (سایت) همایش بینالمللی دکترین مهدویت که به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی است، استفاده کنند.
پورسیدآقایی در بخش دیگر سخنانش گفت: موسسه آینده روشن (پژوهکشده مهدویت) در سال ۱۳۸۳ به همت شماری از فضلا و اساتید حوزه و دانشگاه و دلسوزان نظام مقدس جمهوری اسلامی با هدف تبیین و گسترش معارف و آموزههای بالنده مهدویت، در سطح داخلی و بین المللی بنیان نهاده شد، این موسسه، مجموعهای مستقل و غیرانتفاعی است که با رعایت قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران فعالیت می کند.
وی گفت: یکی از ارکان اصلی موسسه آینده روشن، معاونت پژوهش است و با توجه به گستردگی فعالیت این معاونت، مراحل اخذ مجوز پژوهشکده ای مستقل در موضوع مهدویت طی شده است و این معاونت هم اکنون با عنوان پژوهشکده مهدویت فعالیت می کند،عمده فعالیت های پژوهشکده مهدویت، در چارچوب هشت گروه پژوهشی شکل گرفته است که رویکردهای مختلف مهدویت را در بر می گیرند، اسامی این گروه ها عبارت است از: قرآن و حدیث؛ کلام و عرفان؛ تاریخ؛ حقوق و سیاست؛ جامعه شناسی؛ روانشناسی؛ ادیان و مذاهب و فرق؛ فرقه های انحرافی.
وی افزود: وجود محققان ثابت و سرگروهها به همراه فعالیت زیر نظر هیات علمی و اساتید ناظر باعث می شود تا فعالیت پژوهشی این گروه ها با توجه به بایسته های پژوهشی و دیگر مبانی مورد نیاز، به صورت علمی و کاربردی انجام شود، برگزاری نشست های علمی و انتشار نشریات تخصصی و نشر کتاب های پژوهشی از دیگر فعالیت های این معاونت است.
وی گفت: این موسسه با هدف نشر و توسعه فرهنگ مهدویت در حوزه های مختلف نشر، پژوهش و رسانه و هنر مهدویت فعالیت خود را به شکل تخصصی و گسترده پیگیری می شود.
دبیر همایش بین المللی دکترین مهدویت خاطرنشان کرد: اگر آموزش سطح ۴ مهدویت در پژوهشکده مهدویت در شورای حوزه علمیه مصوب بشود، می توانیم در این سطح نیز به پرورش و تربیت متخصصان در این حوزه بپردازیم.
وی با ذکر اینکه ۱۲ گروه پژوهشی مهدوی در پژوهشکده مهدویت مشغول به فعالیت است، گفت: مجله مشرق موعود و عصر آدینه و برخی مجلات بعنوان خروجی این پژوهشکده محسوب می شوند.
پورسیدآقایی گفت: معاونت فرهنگی و هنری در آینده روشن به حسب تاکید مقام معظم رهبری در خصوص مانا کردن معارف دین با استفاده از ظرفیت هنر تشکیل شد که جشنواره فرهنگی و هنری آینده روشن و محصولات فرهنگی و علمی رسانه ای منتظرانه از جمله خروجی های این بخش است.
وی اظهارداشت: بخش بین الملل این موسسه با ارتباط گیری با نخبگان علمی در ادیان مختلف در سطح جهان، از نظرات علمی آنان در بحث های منجی گرایانه استفاده می کند و زمینه های تعامل آنان را با معارف اسلامی و شیعی فراهم می کند.
پورسیدآقایی در بخش دیگر سخنانش گفت: موسسه آینده روشن (پژوهشکده مهدویت) دارای هفت تارنما (سایت) در زمینههای گوناگون است که تارنمای اصلی موسسه آینده روشن (پژوهشکده مهدویت) به نشانی www.intizar.ir است که در آن ضمن انتشار اخبار مربوط به این موسسه، مقاله های مهدوی پژوهشگران نیز منتشر می شود و پایگاه اطلاع رسانی همایش بین المللی دکترین مهدویت نیز به نشانی www.mahdaviat-conference.com است که در این پایگاه به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی مطالب مختلف (خبر، مقاله، یادداشت و عکس) درباره همایش مذکور منتشر می شود.
وی افزود: جشنواره علمی، فرهنگی و هنری آینده روشن نیز یکی از جشنواره های مهدوی کشور است که در زمینه های عکس، پایان نامه، شعر، داستان، نغمه های مهدوی و ... برگزار می شود و خبرها و مطالب مرتبط به آن در پایگاه اطلاع رسانی این جشنواره به نشانی www.bfif.ir منتشر می شود.
پورسیدآقایی ادامه داد: پایگاه خبری و تحلیلی آینده روشن بعنوان نخستین و تنها پایگاه خبری مهدوی کشور به نشانی www.bfnews.ir است که در آن خبر، گزارش، مقاله، یادداشت، نمایه، گفتگو و عکس با موضوع های مهدویت، آخرالزمان، موعودگرایی و ... به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر می شود.
وی گفت: مجلات مشرق موعود، عصر آدینه ، ساعت صفر (www.zerotime.ir)، انتظار نوجوان (www.intizarmag.ir)، میلکا (www.melikamag.ir)، ماهک، الموعود به زبان عربی و the bright future به زبان انگلیسی درباره مهدویت برای گروه های سنی مختلف توسط این پژوهشکده منتشر می شود.
همچنین در این دیدار حجت الاسلام والمسلمین سید محمد سعیدی، تولیت آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) بر لزوم ترویج و توسعه فرهنگ مهدویت با استفاده از ظرفیت های علمی، فرهنگی، هنری و ولایی تاکید کرد.
کد مطلب: 615