گزارش تصویری بیستمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت
گزارش تصویری بیستمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت؛ دیدار اعضای ستاد برگزاری همایش با ریاست محترم پژوشکده مهدویت، حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر الهینژاد
در ابتدای این دیدار حجت الإسلام پور سید آقائی مدیر موسسه آینده روشن و مرکز تخصصی موعود حوزه علمیه قم با ارائه گزارش مبسوطی از روند فعالیت های بیستمین همایش دکترین مهدویت با موضوع « انتظار، سرعت تحوّلات جهانی و آینده جهان » ضمن مطلع کردن ایشان از فعالیت های همایش اظهار داشت: در رابطه با همایش عرض کنم که موضوع همایش امسال، سرعت تحول است و اینکه اندیشه انتظار در این سرعت تحول چه نقش آفرینی میتواند داشته باشد. درخواست ما این است که مثل سالهای قبل، پژوهشکده مهدویت یک کمیسیونی در همایش را عهده دار شود یا در بخش مقاله، کمکی کنند و موضوعاتی را انتخاب کنند و پیشنهاد دهند و حتی اقدام به ارائه مقاله نمایند. یک پیشنهادی که بنده برای مجموعه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دارم، این است که اعضای هیأت علمی این پژوهشگاه، یک جمع علمی و مباحثه داشته باشند در موضوعات مشترک مهدویت چون تاثیر یک محصول فکر جمعی از تاثیر محصول فردی بسیار بیشتر است.
دکتر الهی نژاد نیز ضمن عرض خوش آمدگویی و خداقوت برای دست اندرکاران برگزاری بیستمین همایش دکترین مهدویت، در خصوص فعالیت ها و برنامه های صورت گرفته پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیان کرد: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، یازده پژوهشکده و صد هیأت علمی رسمی دارد که یکی از آنها پژوهشکده مهدویت میباشد و در این مجموعه نهصد پژوهشگر داریم.
تا الآن حدود هشتاد همایش برگزار شده است. در کل ایران از حیث نشست ها و کرسی ها در میان همه پژوهشگاه ها و دانشگاهها، رتبه اول متعلق به پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است. ما هم مثل مجموعه آینده روشن، هرسال یک همایش داریم که در اغلب همایش ها یک بانی جهت تقبل هزینه ها پیدا میکنیم.
در خصوص جمع علمی و مباحثه نیز باید بگوییم که ما برای هر پروژه که فعالیت میکنیم، چندین مرحله با رویکرد علمی داریم. برای هر پروژه، چندین سمینار تشکیل می شود مثلا در سمینار اول، اساتید، ناظر علمی، نویسنده و اعضای پژوهشکده را دعوت می شوند و شور جمعی و تضارب علمی صورت میگیرد تا به یک محتوای علمی مقبول برسد. سپس این موضوع مقداری تحقیق شده و جلو میرود و مجدداً یک سمینار تشکیل میشود و در خصوص کیفیت کار انجام شده و نواقص کار و اقدامات بعدی تبادل نظر میشود. یعنی مرحله عملی پروژه های ما به صورت فردی صورت میگیرد ولی نظارت و تضارب علمی دسته جمعی وجود دارد.
در مورد همایش پیش رو نیز حائز ذکر است که حدود یک ماه پیش (با توجه به ارسال پوستر همایش از سوی موسسه آینده روشن برای پژوهشگاه) ما جلسه ای گرفتیم و از اعضا نیز دعوت کردیم و تعدادی از عزیزان نیز اعلام آمادگی برای همکاری و تدوین مقاله در این همایش نمودند.
1403/06/27 کانال همایش بین المللی دکترین مهدویت